Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس‌تودي- کوفي‌عنان، دبيرکل پيشين سازمان ملل، مردي است که در کارنامه کاري‌اش موفقيت‌هاي چشمگير و البته شکست‌هايي هم ديده مي‌شود.
به گزارش تارنماي راديو بين‌المللي فرانسه "ار اف اي"؛ "کوفي‌عنان"، دبيرکل پيشين سازمان ملل، روز گذشته (شنبه)، در سن 80 سالگي، پس از سپري کردن يک دوره کوتاه بيماري، در "برن" سوئيس درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گفتني است، "کوفي عنان"، طي 40 سال اخير، به عنوان يکي از برجسته‌ترين شخصيت‌هاي سياسي جهان از ميان ده دبيرکل سازمان ملل، شناخته شده است.
کوفي عنان
کوفي عنان در هشتم آوريل 1938 در غنا به دنيا آمد. وي اولين آفريقايي و اولين دبيرکلي بود که از ميان خود پرسنل سازمان ملل براي اين سمت برگزيده شد و از سال 1997 تا 2006، به عنوان هفتمين دبيرکل سازمان ملل فعاليت کرد.
دبيرکل پيشين سازمان ملل، در طول زندگي سياسي خود، براي برقراري و حفظ صلح و نيز مقابله با بحران‌هاي متعدد، تلاش کرد.
لازم به ذکر است، بسياري از بهترين موفقيت‌هاي ديپلماتيک کوفي عنان در حل بحران در آفريقا، به ثبت رسيده است.
به عنوان مثال، عنان در سال 2006، با مداخله در حل اختلافات طولاني مدت ميان نيجريه و کامرون بر سر شبه جزيره نفت‌خيز "باکاسي" (Bakassi)، توانست به خشونت و درگيري‌هاي خونين ميان دو کشور پايان دهد.
وي حتي پس از کناره‌گيري از سمت دبيرکل سازمان ملل متحد، همچنان در سرزمين مادري خود باقي ماند.
بحران در کنيا
دبيرکل پيشين سازمان ملل در سال 2008 به درخواست اتحاديه آفريقا و به منظور خاموش کردن آتش خشونت‌هاي پس ازانتخابات رياست جمهوري کنيا، وارد اين کشور شد و با "امواي کيباکي" (Mwai Kibaki)، رييس‌جمهوري کنيا و "رايلا اودينگا" (Raila Odinga)، رهبر حزب اپوزيسيون اين کشور ملاقات کرد.
"امواي کيباکي" در بيانيه‌اي به مناسبت در گذشت کوفي عنان ضمن تقدير از تلاش‌هاي وي براي بازگرداندن صلح به کنيا، اعلام کرد، "عنان به عنوان يک شخصيت صاحب نفوذ و برگ برنده در مذاکرات صلح ميان طرفين درگيري در اذهان باقي مانده است."
"رايلا اودينگا"، نامزد آخرين انتخابات رياست جمهوري کنيا هم ضمن قدرداني از تلاش‌هاي وي در برقراري صلح اظهار داشت، "اين مرد با ميانجي‌گري در حل اختلافات، کشور را از اضمحلال نجات داد."
کوفي عنان با استفاده از توان و ترفندهاي سياسي خود توانست، دو سياستمدار را در خلال خشونت‌هاي 2007 - 2008 در کنار هم پشت ميز مذاکره بکشاند.
گفتني است، مناطق جنوبي و جنوب شرقي کنيا در سال‌هاي 2007 و 2008، صحنه خشونت‌آميزترين درگيري‌هاي خونين قومي و قبيله‌اي بوده است.
درپي درگيري‌هاي خونين در کنيا هزار نفر کشته و 600 هزار نفر ديگر آواره شدند.
دبيرکل پيشين سازمان ملل متحد در اوايل سال 2008، وارد نايروبي پايتخت کشوري ويران شده از ادامه خشونت و درگيري‌هاي قومي شد.
پس از چند هفته مذاکرات پي در پي، سرانجام طرفين درگيري، توافقنامه‌اي براساس تقسيم قدرت و تشکيل دولت وحدت ملي، ايجاد يک قانون اساسي جديد و يک کميسيون حقيقت ياب، عدالت و مصالحه، تنظيم کردند.
درپي انتشار خبر درگذشت کوفي عنان، اکثريت در کنيا عزادار شدند.
"نانجانا نيابولا"، تحليلگر سياسي در صفحه شخصي خود در توييتر اعلام کرد، "هيچ کشوري در جهان به اندازه کنيا مديون تلاش‌هاي عنان براي پايان دادن به بحران داخلي نيست."
تراژدي رواندا
لازم به ذکر است، تاريک‌ترين و سخت‌ترين قسمت از زندگي سياسي عنان به نسل‌کشي رواندا در سال 1994 تعلق گرفته است.
عنان در دوره نسل‌کشي رواندا، مسئول صلحبانان سازمان ملل بود و به همين خاطر هدف انتقادهاي زيادي قرار گرفت.
"چارلز اونانا" (Charles Onana)، روزنامه‌نگار و محقق، در کتابي با عنوان "اسرار نسل‌کشي در روآندا"، در واکنش به انتقادهاي جامعه بين‌المللي از عنان نوشت، "به‌‌رغم دانش سياسي و ديپلماتيک وي از وضعيت موجود در اين کشور، بسياري از تصميم‌گيري‌ها در شرايط بحراني ازسوي "پطروس غالي" اتخاذ مي‌شده است."
به‌رغم اينکه جلوگيري از نسل‌کشي در روآندا نتيجه ناتواني عملکرد سياسي جامعه بين‌المللي بود، اما عنان بارها به‌ صورت علني از اين فاجعه انساني ابراز تاسف کرده بود.
کوفي عنان در يک کنفرانس مطبوعاتي در کنيا در سال 1998 اعلام کرد، "اين يک شکست جمعي بود که تنها به دليل فقدان اراده سياسي بوقوع پيوست."
يکسال بعد کوفي عنان به سمت دبير کل سازمان ملل انتخاب شد.
اين در حالي است که وي در دهمين سالگرد قتل‌عام در روآندا، ضمن ابراز تاسف اعلام کرد، "فاجعه روآندا مانند زخمي بر پيکره جامعه بين‌المللي همواره مايه تاسف و تاثر ماست."
141/120
مترجم: ندا حقاني

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۲۳۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب

طی روزهای اخیر رسانه های منطقه ای گزارش های متعددی از تشدید وضعیت امنیتی-سیاسی در کشورهای عربی همچون مصر، عربستان و اردن داده اند که این امر در ارتباط با تحولات فلسطین بوده است. در همین رابطه بلومبرگ گزارش داد که عربستان سعودی تعدادی از منتقدان جنگ علیه فلسطین را دستگیر کرده است.

این رسانه با اشاره به اینکه این موج از دستگیری ها موجب نگرانی فعالان حقوق بشر شده تاکید می نماید که یکی از مدیران اجرایی که در پروژه‌های اقتصادی موسوم به ۲۰۳۰ حضور دارد نیز در میان افراد دستگیر شده قرار دارد. بلومبرگ در این گزارش تاکید کرده که نگرانی از فعالان حمایت از فلسطین تنها در عربستان سعودی نیست.

پایگاه «میدل ایست آی» هم در این راستا گزارش داد که مقامات مصری دستکم ۱۲۰ نفر را به اتهام همدردی با فلسطین از زمان آغاز جنگ غزه دستگیر کرده اند. قاهره طی سال های گذشته به دلیل همراهی با رژیم صهیونیستی در محاصره غزه مورد انتقاد افکار عمومی بوده است و این درحالی است که اهالی غزه از نظر فرهنگی و حتی لهجه بیشترین قرابت را با مصر دارند.

علاوه بر این، روزنامه «العرب» هم در گزارشی با اشاره به نگرانی درخصوص فعالیت های اجتماعی و سیاسی در حمایت از فلسطین مدعی شد که تقویت همکاری امنیتی در زمینه مقابله با عناصر اخوانی موجود در کویت یکی از محورهای رایزنی عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر با شیخ مشعل امیر کویت در سفر اخیرش به قاهره بوده است. اخوانی های کویت به طور سنتی روابط نزدیکی با فلسطینی ها داشته اند و از ۷ اکتبر کویت بارها شاهد تظاهرات های حمایت از فلسطین بود که البته این روند طی دو ماه اخیر بطور قابل توجهی متوقف شد.

«القدس العربی» هم با اشاره به نگرانی از فعالیت های مردمی علیه رژیم صهیونیستی در اردن به ویژه تظاهرات های مستمر مقابل سفارت این رژیم در امان تاکید کرد که نگرانی های جدی درخصوص تکرار موج اعتراضی جدید در جهان عرب در نتیجه استمرار جنگ غزه به وجود آمده است. همین رویکرد باعث شده تا دستگاه اطلاعاتی اردن حساسیت بیشتری نسبت به اخوانی ها داشته باشد و از ائتلاف این گروه با "حراک الشعبی"(معارضان شرق عشایر اردن) نگران باشد. این نگرانی زمانی تشدید می شود که ابوعبیده در آخرین پیام اش به مناسبت دویستمین روز نبرد از تظاهرات های مردم علیه سفارت رژیم صهیونیستی در اردن تقدیر و خواستار ادامه آن شده بود.

این ارزیابی ها درحالی است که تجربه تاریخی نیز گواه حساسیت افکار عمومی عربی نسبت به تحولات فلسطین است و اغلب کشورهای عربی بعد از شکست نظامی در سال ۱۹۶۸ شاهد دگرگونی های سیاسی و بی ثباتی های عمیقی مشابه  تحولات دهه ۱۹۷۰ بودند. در آن برهه از تاریخ، شکست اعراب در جنگ ۶ روزه ۱۹۶۷ برابر رژیم صهیونیستی منجر به ظهور نیروهای راستگرا و ملی گرایی شد که سایه آن چند دهه بر منطقه عربی باقی ماند.

از سوی دیگر، خیزش های دانشجویی در آمریکا و سپس دیگر جوامع غربی نیز زنگ خطری برای دولت های عربی بوده و آنها را نسبت به سرایت این اعتراضات نگران کرده است. کما اینکه در دهه ۱۹۶۰ اعتراضات دانشجویی ضد جنگ ویتنام در آمریکا به مرور به آلمان غربی، فرانسه و دیگر کشورهای جهان صادر شد. طبعا وقوع چنین بحرانی در کشورهای عربی که به دلیل مشکلات سیاسی و اقتصادی در سال های اخیر همواره آبستن تحولات بوده اند، می تواند منجر به برهم خوردن ثبات داخلی شود.

کشورهای عربی فوق الذکر به این دلیل نگران هستند که مسئله فلسطین می تواند با شکاف‌های داخلی ناشی از نوسازی اجتماعی، مشکلات اقتصادی و یا جمعیت بالا در این کشورها تقاطع پیدا کند. در مجموع به نظر می رسد که دستگیری و تشدید شرایط امنیتی در برخی کشورهای عربی خلیج فارس و شمال آفریقا از این امر نشأت گرفته، ولی در صورت استمرار قتل عام مردم غزه توسط صهیونیست ها این امر می تواند مقدمه ای بر غلیان اجتماعی مجدد در جهان عرب شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • بگومگوی ثریا قاسمی با صادق قطب‌زاده
  • تصاویر آخرالزمانی از لحظه وقوع سیل در کنیا | لحظه بلعیده شدن خودروها در سیل | ویدئو
  • نهادهای بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه را ادامه دهند
  • پس لرزه های خطرناک جنگ غزه در جهان؛ آیا زندگی یهودیان در غرب غیرممکن می شود؟
  • هنیه: توافق باید جامع و دارای مراحل پیوسته باشد
  • مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد
  • تحرک بین المللی دانشجویان انتقال فناوری به جهان را تسهیل می‌بخشد
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • امدادرسانی به پنج حادثه دیده برجا‌ی مانده از انحراف پراید در روستای کوفی
  • پلیس فرانسه با هدف پاکسازی دانشگاه علوم‌سیاسی پاریس از دانشجویان تحصن کننده حامی فلسطین وارد عمل شد