Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@00:08:52 GMT

اعتراف کشور میزبان INSTEX به ناکارآمدی این سازوکار

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۱۱۴۹۳

اعتراف کشور میزبان INSTEX به ناکارآمدی این سازوکار

وبسایت رادیو دولتی فرانسه نوشت: بعید به نظر می‌رسد «اینستِکس» در مبادلات تجاری ایران و اروپا تأثیر چشمگیری داشته باشد و گشایش این کانال جدید بیشتر به درد شرکت‌های کوچک خواهد خورد.

به گزارش مشرق، از ساز و کار تجارت ایران و اروپا با اعلام رسمی سه کشور فرانسه، انگلستان و آلمان آغاز پرده‌برداری شد. اقدامی که مقامات دولت آن را گام ابتدایی برای مقابله اروپا در برابر تحریم‌های آمریکا می خوانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه کشور اروپایی عضو برجام در قبال اجرای این ساز و کار از ایران خواسته اند به تمامی تعهدات یکطرفه خود در برجام عمل کند و همچنین اجرای الزامات FATF توسط ایران را هم از انتظارات درخواستی خود قرار داده اند!

سوالی که مطرح است این است که این ساز و کار چه مزایایی می تواند داشته باشد که غربی ها این شروط را ما به ازا آن مطرح کرده‌اند؟ پاسخ را شاید بتوان در گزارشی که وبسایت رادیو فرانسه در این راستا نوشته است جستجو کرد.

بیشتر بخوانید:

ایجاد نهادی معادل instex در ایران یعنی خود تحریمی کانال مالی اروپا از حرف تا عمل واکنش زاکانی به وعده اروپا در «instex» اجرای الزامات FATF «شرط لازم» راه‌اندازی INSTEX نیست دام INSTEX برای تحریم دارویی ایران

این رادیو دولتی فرانسه می نویسد: «اینستِکس» یا «ابزار حمایت از مبادلات بازرگانی» ( INSTEX : Instrument in Support of Trade Exchanges) به صورت یک شرکت در فرانسه ثبت خواهد شد و مدیریت آن مدیریت آلمانی خواهد بود. به نوشتۀ مطبوعات آلمانی، آقای پِر فیشر، مدیر سابق «کومرس بانک» این مسئولیت را به عهده خواهد گرفت. سرمایۀ اولیۀ شرکت توسط سه کشور اروپایی امضاکنندۀ برجام یعنی فرانسه، آلمان و بریتانیا تأمین خواهد گردید.

رادیو فرانسه در توضیح بیشتری می افزاید: به طور خلاصه، در چارچوب «اینستکس»، ایران کالاهایی را به اروپایی‌ها خواهد داد اما بر خلاف معمول، معادل پولی آن را از طریق بانکی دریافت نخواهد کرد. بلکه این پول در اختیار شرکت‌های اروپایی قرار خواهد گرفت که آنها به نوبۀ خود کالاهایشان را (دارو، مواد غذایی، …) به ایران تحویل خواهند داد.

رادیو دولتی فرانسه که کشورش میزبان این ساز و کار مالی است در بیانی روشن و معنادار معترف می شود: بعید به نظر می‌رسد که اینستِکس در مبادلات تجاری ایران و اروپا تأثیر چشمگیری داشته باشد. در آغاز گفته می‌شد که "ساز و کار ویژه" برای صادرات نفت به کار خواهد آمد اما با توجه به اینکه اروپاییان دیگر تقریباً هیچ نفتی از ایران نمی‌خرند، گشایش این کانال جدید بیشتر به درد شرکت‌های کوچک خواهد خورد. تحویل مواد غذایی به ایران و همچنین دارو و هر آنچه مربوط به کمک‌های انسانی است می‌تواند از این راه انجام گیرد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بودجه 98 جام ملت های آسیا تحولات ونزوئلا جشنواره فجر آلمان انگلیس ایران فرانسه کانال مالی اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۱۱۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارات رهبر چین درباره اهداف سفرش به فرانسه

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «شی جین‌پینگ» رهبر چین گفت که پکن به همراه فرانسه و دیگر شرکایش قصد دارد به دنبال راهی برای حل‌وفصل درگیری در اوکراین باشد.

خبرگزاری اسپوتنیک در این باره گزارش داد، شی که یکشنبه به فرانسه رسید و قرار است تا چهارشنبه آنجا بماند، در یادداشتی که در روزنامه فیگارو منتشر شده، گفت: ما امیدواریم که صلح و ثبات به زودی به اروپا بازدگردد و قصد داریم با فرانسه و کل جامعه بین‌المللی همکاری کنیم تا راهی برای حل‌وفصل این بحران بیابیم.

رهبر چین همچنین خاطرنشان کرد که او بارها خواستار پیروی از اهداف و اصول منشور سازمان ملل، احترام به استقلال و تمامیت ارضی تمامی کشورها و در نظر داشتن منافع امنیتی مشروع تمامی شرکا شده است و به غیرقابل‌قبول بودن استفاده از تسلیحات هسته‌ای اشاره کرده است.

شی از ۵ تا ۱۰ مه (۱۶ تا ۲۱ اردیبهشت) به دعوت رهبران فرانسه، صربستان و لهستان به این کشورها سفر کرده است. اولین سفر او به اروپا در نزدیک به پنج سال گذشته در شرایطی انجام شده است که اتحادیه اروپا در حال افزایش فشارها بر پکن به دلیل حمایت‌های آن از روسیه و همکاری با آن است.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903373

دیگر خبرها

  • اظهارات رهبر چین درباره اهداف سفرش به فرانسه
  • تقدیر رئیس‌جمهور چین از روابط پکن و پاریس
  • مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • فیلم| اسرائیل دست به دامان فرانسه شد
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • سازوکار‌ها و آمادگی‌ها برای اجرای دور دوم انتخابات مجلس
  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  • زاخارووا: اظهارات بورل یک اعتراف بزرگ و راه تحقق صلح است