Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - رادیو بین المللی فرانسه روز پنجشنبه در گزارشی با اشاره به اقدام یکجانبه آمریکا مبنی بر لغو معافیت واردات نفت از ایران، تاکید کرد که این تصمیم کاخ سفید، تبعات مالی سنگینی برای سایر کشورها به همراه خواهد داشت.

در گزارش پایگاه اینترنتی رادیو بین المللی فرانسه آمده است: تاکنون هشت کشور از معافیت اعطا شده از سوی آمریکا در این زمینه بهره می بردند که از امروز پنجشنبه پایان یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این کشورها شامل چین، تایوان، هند ، ژاپن و کره جنوبی، ترکیه، یونان و ایتالیا بودند که از این پس باید به دنبال جایگزین نفت ایران باشند.
رادیو بین المللی فرانسه افزود: کاخ سفید در نظر دارد فشار حداکثری بر ایران وارد کرد. هدف از این اقدام تسلیم کردن تهران از طریق تضعیف اقتصادی است اما به نظر می رسد مقامات ایران از هر جناحی برای مقابله با این اقدامات همصدا شده اند و تاکید می کنند که آمریکا هرگز نمی تواند صادرات نفت ایران را به صفر رساند.
در ادامه این گزارش آمده است: البته باید گفت که ترکیه به عنوان یکی از وارد کنندگان نفت ایران از تصمیم آمریکا که اقتصاد را به خطر می اندازد انتقاد کرده است چرا که تهران تا مدتی پیش اصلی ترین تامین کننده نفت خام ترکیه بود. زمانی که واشنگتن به ترکیه اعلام کرد نمی تواند بیش از این از ایران نفت خریداری کند به نظر می رسد ترکیه قصد مقاومت دارد و از همین رو تحریم ها را غیر قابل قبول دانسته است.
ایران نخستین انتخاب ترکیه به عنوان وارد کننده نفت بود که یکی از دلایل آن نزدیکی دو کشور است. دلیل دیگر نیز ماهیت نفت ایران است که به طور کامل با پالایشگاه های توپراس مطابقت دارد. توقف خرید نفت از ایران، تبعات مالی بی شماری هم برای ترکیه و هم برای سایر کشورهای خریدار نفت ایران به دنبال خواهد داشت.
از این پس، آنکارا مجبور است برای تامین انرژی نفت خود، به کشورهای روسیه و عراق روی بیاورد. این جایگزینی برای ترکیه پرهزینه خواهد بود.نفت روسیه قابلیت انتقال با لوله های نفتی را ندارد و با تانکر انتقال می یابدکه این موجب افزایش هزینه ها می شود. به این ترتیب ترکیه از نظر اقتصادی با مشکل رو به رو خواهد شد.
از سوی دیگر این مساله بر کسری بودجه کنونی این کشور هم تاثیر گذار خواهد بود و موجب افزایش قیمت نفت و مشتقات آن بویژه برای صنایع خواهد شد. این هزینه ای مضاعف برای ترکیه خواهد بود که در حال حاضر با نرخ تورم بی سابقه رو به روست و از اواخر سال 2018 نیز گرفتار رکود اقتصادی شده است.
همچنین لغو معافیت خرید نفت از ایران از طرف آمریکا، ضربه سنگینی به اقتصاد دهلی نو وارد می کند و قیمت سوخت و نرخ تورم را افزایش می دهد.
به گفته واندانا هری، موسس پرتال بازارهای انرژی جهان، موسوم به واندا اینسایتس، با توجه به تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا، تحریم های واشنگتن علیه ایران، هند را با مشکلی مضاعف مواجه کرده است و این کشور مجبور به پرداخت هزینه بیشتر برای واردات می شود.
هند، سومین اقتصاد بزرگ دنیا و از خریداران قدیمی نفت ایران است و 80 درصد نیاز نفتی اش را از خارج تامین می کند بنابر این در برابر افزایش قیمت نفت آسیب پذیر است.
با وجود آن که هند اعلام کرد که کمبود نفت مورد نیاز کشورش را از سایر کشور ها تامین خواهد کرد اما تحلیلگران می گویند، دهلی قادر به پر کردن خلاء نفت ایران نخواهد بود.
شبس *اروپام**9041**1917

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ايران تحريم هاي نفتي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۵۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم صهیونیستی در حال بررسی اعمال تحریم علیه ترکیه

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از الجزیره، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی افزود که تل آویو در اقدامی تلافی‌جویانه، تصمیم به کاستن از سطح روابط اقتصادی میان ترکیه و تشکیلات خودگردان فلسطین و نوار غزه گرفته است.

وزارت تجارت ترکیه‌ پنجشنبه شب در بیانیه‌ای توقف روند صادرات و واردات به مقصد فلسطین اشغالی یا از مبدأ آن را تائید کرد.

بلومبرگ پیشتر در گزارشی نوشته بود: آنکارا از روز پنجشنبه، تمامی واردات از (رژیم) اسرائیل و صادرات به آن را متوقف کرد.

رئیس جمهور ترکیه، پیشتر از در دستور کار بودن قطع کلیه روابط تجاری با رژیم اشغالگر خبر داده بود.

به گزارش ایرنا، جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه موجب تظاهرات گسترده مردمی در سراسر جهان از جمله کشورهای اسلامی و ترکیه شده است.

ملت ترکیه نیز مثل سایر مردم آزاده در سراسر جهان در این تظاهرات‌ها خواستار قطع کامل روابط دولت خود با تل‌آویو شده‌اند.

دیگر خبرها

  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • کشتی‌گیران اسرائیلی به دلیل تحریم ترکیه، از حضور در المپیک پاریس محروم شدند
  • جنگ و زلزله؛ بلایایی که تاب‌آوری کشورها را به‌خطرمی‌اندازند
  • تحریم ترکیه طی چند روز بر مصرف‌کنندگان اسرائیلی تأثیر خواهد گذاشت؟
  • قدردانی طالبان از تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل
  • سازمان همکاری‌ اسلامی از همه کشورها خواست کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • رژیم صهیونیستی در حال بررسی اعمال تحریم علیه ترکیه