Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیش‌بینی‌های ضد و نقیض دربارۀ سرانجام این دور از مذاکرات شاید به این سبب باشد که بیشتر ناظران و تحلیل‌گران تنها به سخنانی استناد می‌کنند که مقام‌ها و نمایندگان کشورهای مذاکره کننده از جمله ایران پس از پایان هر نشست بر زبان می‌آورند. البته تا زمانی که سندی امضا نشده است چاره‌ای جز این ندارند. با این حال، آن مقام‌ها و نمایندگان به ویژه مقام‌های آمریکایی و ایرانی‌ از آغاز مذاکرات تاکنون چند سخن راهبردی و محوری را همواره تکرار کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو هدف اصلی این دور از مذاکرات یکی هموار کردن راه بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای است و دیگری، پایبند کردن ایران به تعهداتش در برجام. اما ایران از نیمۀ اردیبهشت ۱۳۹۸ هم‌زمان با سالگرد خروج ترامپ از برجام گام به گام از تعهدات هسته‌ای‌اش در برجام کاسته است.در۸ بهمن ۱۳۹۹ آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجۀ آمریکا، گفت: اگر ایران به تعهداتش در برجام باز گردد، آمریکا نیز همین کار را خواهد کرد. چند روز بعد، بایدن نیز در پاسخ به پرسش مُجری شبکۀ سی بی اس سخن بلینکن را تکرار کرد. دولت بایدن تاکنون به این اصل وفادار مانده است.از سوی دیگر، در ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ علی خامنه‌ای در دیدار با جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش گفت: ایران هنگامی به تعهدات برجامی‌اش بازخواهد گشت که آمریکا همۀ تحریم‌ها را در عمل و نه در حرف یا بر روی کاغذ، لغو کند. ظاهراً ایران نیز تاکنون به این اصل وفادار مانده است.در این میان در ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ انفجاری در تأسیسات غنی‌سازی نظنز روی داد که نیویورک تایمز آن را به اسرائیل نسبت داد و نوشت که این انفجار برنامۀ غنی‌سازی اورانیوم ایران را حداقل ۹ سال به عقب انداخت.

سه روز بعد در ۲۵ فروردین عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه و مذاکره کنندۀ ارشد هسته‌ای ایران، از آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصدی خبر داد و گفت که این یکی از نیازهای ما برای تولید بعضی از داروهای خاص است. بسیاری از رسانه‌های بین‌المللی این تصمیم را واکنشی به خرابکاری در تأسیسات نطنز دانستند.

ترامپ با خروج از برجام خواهان توافقی تازه‌ با ایران بود که علاوه بر برنامۀ هسته‌ای دربرگیرندۀ برنامۀ موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی نیز باشد. به همین سبب، تحریم‌های دیگری نیز بر ایران وضع کرد.در آستانۀ آغاز دور تازۀ مذاکرات عباس عراقچی در مصاحبه با صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفت: آمریکا برای بازگشت به برجام باید در شش هفتۀ آینده ۱۵۰۰ تحریم را رفع کند، وگرنه وضع دشوار خواهد بود. منظور عراقچی علاوه بر تحریم‌های مربوط به برنامۀ هسته‌ای تحریم‌های دیگری است که دولت ترامپ بر ایران وضع کرده است.در همان زمان، نِد پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجۀ آمریکا، گفت: ما در جهت احیای برجام آماده ایم تحریم‌های ناسازگار با این توافق را برداریم. در واقع، برخلاف انتظار ایران، آمریکا حاضر نیست همۀ تحریم‌ها را بردارد.

نِد پرایس یک هفته پیش در یکم تیرماه نیز در مصاحبه با خبرنگاران گفت:  بازگشت به برجام «ضروری» اما «ناکافی» است. ما در مسائل دیگر از جمله توسعۀ موشک‌های بالیستیک ایران نیز نگرانی‌هایی داریم و دربارۀ این موضوع  با متحدان و هم‌پیمانان خود از جمله متحدان اساسی خود در منطقه از نزدیک به مشورت و رایزنی می‌پردازیم.به عبارت بهتر، برای دولت بایدن بازگشت آمریکا به برجام مقدمه‌ای است برای رسیدن به توافقی گسترده‌تر و مطمئن‌تر.در واکنش به سخنان نِد پرایس، سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، گفت: در برجام و گفت وگوهای وین نه تعهدی را بیش از آنچه در برجام نوشته شده خواهیم پذیرفت و نه به انتفاعی کمتر از آنچه در برجام پیش بینی شده رضایت خواهیم داد.روز یکشنبه ششم تیرماه نیز وزیر امور خارجۀ آمریکا در دیدار با وزیر امور خارجۀ اسرائیل گفت: ما در مذاکرات هسته‌ای با ایران همواره با اسرائیل در ارتباط خواهیم بود.به نظر می‌رسد مقام‌های آمریکایی و ایرانی در شش ماه گذشته از اصول اعلام شدۀ خود دست کم در حرف برنگشته‌اند. با این حال، چنان که کارشناسان دیپلماسی می‌گویند، در مذاکرات دیپلماتیک باید منتظر نتایج غافل‌گیر کننده و پیش‌بینی ناپذیر بود.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد امور خارجۀ تحریم ها پیش بینی هسته ای مقام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۹۸۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران

به گزارش خبرآنلاین روزنامه الجریده کویت در ادامه آورده است: «طرف آمریکایی همچنین از ایران خواسته است به توافق سابق هسته ای بازگردد به گونه ای که براساس آن، تهران غنی سازی اورانیوم را در محدوده ۳.۶۷ درصد نگه دارد و آمریکا نیز تحریم های ایران را لغو کند.»

براساس ادعای این روزنامه، «طرف آمریکایی از تهران خواسته است بر متحدانش در منطقه به منظور توقف حملات در دریای سرخ فشار بیاورد، از فرمول مصر برای آتش بس در غزه و طرح آرام کردن اوضاع ین اسرائیل و حزب الله در جنوب لبنان حمایت کند.»

به نقل از شفقنا در ادامه مطلب این روزنامه آمده است: «طرف آمریکایی به صورت غیرمستقیم از ایران خواسته است قبل از هرگونه توافقی بین طرفین، به آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بازرسی از تاسیسات هسته ای اش اجازه دهد.»

بنابر نوشته الجریده، «ایران نیز به طرف آمریکایی رسانده است که کاهش هرگونه تنش در منطقه مستلزم توقف حمایت های نامحدود آمریکا از اسرائیل و اتخاذ اقداماتی برای مهار تل آویو است.»

الجریده همچنین نوشت: «ایرانی ها از توافق برای توقف جنگ در غزه و هرگونه توافقی که مورد موافقت فلسطینی ها باشد، حمایت می کند و در مورد جنوب لبنان هم به همین شکل است. ایران به آمریکا هشدار داده است که اگر اسرائیل بخواهد به جنوب لبنان حمله کند، ایران بیکار نخواهد نشست و برای شکست حمله اسرائیل هرکاری خواهد کرد. در مورد بازرسی از تاسیسات هسته ای نیز ایران به طرف آمریکایی رسانده است که گزارش های دقیقی به آژانس در خصوص تاسیسات هسته ای ارائه کرده است.»

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903430

دیگر خبرها

  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • ۳ مساله تاثیر گذار بر تحولات منطقه
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • از پیشرفت در مذاکراه تا ضرب‌الاجل اسرائیل/ گفتگو در مرز خوش‌‎بینی و بدبینی جریان دارد
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟